Quooker, kokend water uit de waterleiding!

Kokend water heeft u vaker nodig dan u denkt. Zoals voor het uitkoken van babyflesjes, het maken van instant soep en koffie of bij de bereiding van groente, pasta's of een lekker kopje thee.

Ingenieur Peteri uit Ridderkerk is betrokken geweest bij de ontwikkeling van instant soep. Hij realiseerde zich dat die soep pas echt instant is, als je ook direct kokend water ter beschikking hebt. Met dat idee is hij aan de slag gegaan. Het resultaat is de Quooker, de eerste kokendwaterkraan. Het is echt een gadget die in een moderne keuken niet mag ontbreken.

Veiligheid

Ook is de Quooker erg kindvriendelijk. Mocht uw kind per ongeluk proberen de Quookerkraan open te draaien dan is dat gelukkig niet mogelijk. Het systeem heeft een kindveilige draaiknop, waarbij u bij het draaien tegelijkertijd de knop in moet drukken. Het kokende water komt bovendien als een nevel uit de kraan. Het systeem is helemaal geïsoleerd, zodat u weinig last hebt van warmteverlies. Het stand-by verbruik is ongeveer drie eurocent per dag.

Werking

De Quooker wordt aangesloten op de waterleiding. Het water dat het apparaat instroomt, wordt verhit tot 100 graden Celcius. Het reservoir heeft een inhoud van drie liter. Die drie liter kan binnen twintig minuten volledig opgewarmd zijn. Daarna moet het water nog gegarandeerd steriel gemaakt worden. Het wordt dan nog even verder verwarmd tot 110°C. Het water gaat dan door een actief koolstoffilter. Zodra u het water tapt, komt het precies met 100°C uit de kraan. Zo heeft u geen last meer van hinderlijke vliesjes op je thee. Ook uw soep is zo altijd lekker heet.

Installatie

De Quooker zet u als extra kraan op je aanrechtblad. De installatie van het apparaat is vrij eenvoudig. De enige voorzieningen die u moet hebben, is een stopcontact en een waterleiding. Wij kunnen door elk soort keukenblad boren.

Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het installeren van alle typen Quookers. Natuurlijk kunnen wij u ook de Quooker leveren. Vraag ons gerust welk type Quooker voor u geschikt is.